Pan Fish åpner kontor i Japan


Japan er det største markedet for sjømat i verden. Et sjømatkonsum på 65kg pr capita forteller noe om sjømatens posisjon i markedet.
Det Japanske markedet har utviklet seg til å bli et av Pan Fish sine viktigste enkeltmarkeder og utgjør i dag ca. 18% av gruppens totale omsetning. Laks, pelagisk og flere av våre marine arter står meget sentralt i det Japanske markedet.

Pan Fish har i løpet av de siste år utviklet seg til en integrert sjømatleverandør.
Vår markedsandel på atlantisk laks er 11% på verdensbasis og vi nærmer oss 1% av det globale markedet for sjømat. Pan Fish er i dag gjennom Pan Pelagic en av verdens største aktører innen pelagiske arter og vi vil gjennom Pan Marine i løpet av de nærmeste år også være en sentral aktør innenfor marine oppdrettsarter.

Pan Fish besitter store markedsandeler i det Japanske markedet. Stadig nye produkter kommer til og vi står over for et sterkt økende totalvolum fra gruppen inn mot markedet. Etter en tids vurdering og i samråd med kunder finner Pan Fish nå at tiden er inne for en videre satsning i markedet gjennom etablering av eget representasjonskontor. Målsetningen er primært bedre nærhet og oppfølging av markedet. Videre vil kontoret, sammen med våre øvrige kontorer i Shanghai, Bejing, Hong Kong og Taiwan, spille en sentral rolle i en økende intra-asiatisk handel både i forbindelse med opprettsprodukter og videreforedlede produkter fra Kina og andre asiatiske land.